Sivut

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Miksi sen pitää esittää ettei se osaa?

Alunperin Joonan synttärikorttiin suunniteltu kuva, mutta on ne vain
kauniisti siinä :)
Kuvaajana Annika Wallenius
Otsikon mukaiset ajatukset pyörii tällähetkellä päässä tuon koiran kanssa treenaamisesta. Eilenkin oltiin kaverin kanssa treenaamassa ja tarkoitus oli tehdä vain pari helppoa ruutuunlähetystä niin ei; täytyy ensinnäkin esittää ettei millään ymmärrä että merkki tarkoittaa sitä että juokse suoraan eteenpäin ensimmäiselle objektille ja pysähdy. Toisekseen ei voi millään ymmärtää tätä edes muutaman toosi helpon toiston jälkeen. Myöskään ruutuun ei voi juosta suoraan vaan täytyy nuuskutella matkalla. Lopussa vielä linkki videoon eilisistä treeneistä.


Roopen 7-v. posetus 21.5 mätsärissä
(tokoilemassa) ;)
Innokkaat ulkoilijat valmiina lenkille!
Yllättäen sen jälkeen kun koira yrittää painostuksen vuoksi luikkia pois tilanteesta, enkä päästä sitä vaan laitan hihnaan kiinni ja pakotan tekemään merkit kunnolla, siitä muuttuukin oikein taitava ja iloinen tokokoira. Siis miks toi koira on noin kiero? Vai mitä sitten onkaan, mutta ompahan vain ärsyttävää. Olen nyt ottanut kuitenkin tavoitteeksi merkkien ja ruudun hakemisen, sekä ohjatun suuntien minimaalisen päivittäisen treenaamisen, koska tuntuu että nämä on Roopelle ne vaikeimmat asiat hahmottaa. 

Tavoitteena olisi päästä viimeistään elokuussa kokeeseen. SM-tokoihin me ei tänä vuonna lähdetä, yksinkertaisesti ajan ja budjetin puutteen vuoksi. Oltaisiin menty kokeeseen jo tässä toukokuun lopussa, mutta eipä täällä niin vaan paikkaa saakaan.. Tuo elokuun koe on onneksi rajoittamaton joten sinne on sitten varma pääsy. Haluan nyt panostaa kunnolla noihin vaikeisiin liikkeisiin ja katsoa onko siitä hyötyä. 

Näin kesän saavuttua myöskin Kerttu on päässyt kunnolla ulkoilemaan ja se juoksenteleekin innoissaan Roopen perässä :) Painoakin on kertynyt 7kk ikään mennessä 4,1kg eli ei se ihan pikkukisuksi jäänytkään! 

https://www.youtube.com/watch?v=kVmhqrlmGPs&feature=youtu.be

Tässä videoa vielä eilisistä treeneistä; kuten huomaa niin ruutu on treenien alusta ja seuraaminen sitten ihan viimeisenä (asenteen parannuttua) tehtynä.

3 kommenttia:

 1. Sä kirjotat ihan ku meidän treeneistä. Miksi koiran pitää esittää? Miks pitää olla niin kiero? En ymmärrä. Viimeks eilen Sera esitti että nouto on ihan vieras käsite - apua oon niin paineistunut en tiiä mitä pitää tehä. En tiedä että kapula pitää nostaa maasta. Loppujen lopuksi koira luikki kentältä pois ja meni auton alle piiloon, meni n. vartti et sain sen pois sieltä. Toi koira osaa vetää ton teatterin niin hienosti että lähes kaikki muut paitsi minä menee sen esitykseen ihan täysillä mukaan ja sanoo mulle, että "sun pitäis nyt kyllä helpottaa harjoitusta". No, perusasiat vaan täytyy tehdä kyseenalaistamatta vaikka ei haluttais sillä hetkellä. Siitähän saa kuitenkin lihapullaa. Kiero on juuri oikea sana !!!!

  Ja sama ku teillä, että ku vaan yksinkertasesti pakotan sen tekemään niin sen jälkeen ollaan taas niin ilosia että. Tää asia vaihtelee minkä kans se tuota teatteria vetää, joskus se voi olla nouto ja joskus ruutu. Ja joskus merkki. Ärsyttävää! Onko tää joku pystykorvien juttu? -_-

  Eilen jo ajattelin et eipä tuo voittajaluokka niin kamala ole, voitais kohta jo mennä kokeeseen. Eiliset treenit taas palautti maan pinnalle että ei. Koira ei nosta vieraita kapuloita. Treeneissä on se max pari vierasta kapulaa käytössä, ja jos joudun eka kerralla avustaan sen nostossa niin toka kerralla se ei sit oo enää vieras ! Tenkkapoo !

  VastaaPoista
 2. "Hyvä" kuulla että en oo ainoa tän asian kanssa kärsivä! Toi on kyllä ärsyttävä piirre ja kun tosissaan se OSAA. Se tasan OSAA juosta merkille ja se TIETÄÄ että merkkitreenissä juostaan sille kohtisuoraan edessä olevalle. Mutta välillä ei vaan pysty kun ei yhtään tekis mieli.
  Mutta se on kuitenkin hyvä että itse osaa tunnistaa tuon ominaisuuden (meilläkin esitetään niin kärsivää koiraa ja yritetään mennä piiloon vaikka mun mieliala pysyy kokoajan ihan rauhallisena) eikä mene lankaan. Joskus mietin että mitähän ohikulkijat/ vieraammat treenikaverit aattelee kun kannan 25-kilosta hirvikoiraa pitkin kenttää mutta antaa ajatella :D kun toi periksiantamattomuus on meillä ainoa lääke tollaiseen pelleilyyn, ja sen jälkeen käyttäydytään taas niinkun tottelevaisuusvalion kuuluukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiin rasittavaa! Eikai tuolle oo vissiin muuta tehä ku ihan kylmästi vaan vaatia asiat mitkä tietää että koira tasan varmasti osaa ja tietää mitä pitää tehä. Mullaki pitäis kuljettaa hihnaa treeneissä mukana ja laittaa hihnaan jos alkaa temppuilemaan. Huoh.

   Poista