Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Katoku on hirrween hirrrveen söpö hirvikoira!


Tänään treenasimme omalla parkkiksella ohjattua, idaria, luoksetuloja ja seuraamista. Koska olen tasa-arvon kannattaja, menimme puolet&puolet-periaatteella, Roopelle ekat kaks ja Jedille vikat kaks.
Roopella on nyt ohjatussa uusi ongelma; merkin skippaamisen sijaan se ei tajua kaartaa tarpeeksi siihen suuntaan mistä täytyis jotain löytää. Aurinko oli kyllä tosi kirkas eikä kapuloita näkyny kunnolla ja laitan osan tästä sen piikkiin, mutta kerran Roope selkeesti näki vasemman ja keskimmäisen ja valkkasi niistä. Arvatkaa kumman. Tämän psyykettäni ravistelleen valinnan jälkeisellä lähetyksellä kaarsi _kunnolla_ vasempaan, kehuin ja kapulakin löytyi.
Idarin seisomisissa ei tälläkertaa mitään ongelmaa, ei yrittänyt kääntyä mun perään. Päätin myös laittaa koirani koetukselle ja käskytin istumisen (ehkä ekaa kertaa sitten marraskuun?) ja mitäpä mitä, sehän istui! Aika nopeeta istuikin, ja monta kertaa. Tutkimus validi ja toistettavissa. Saatan jopa yrittää istuttaa sitä kokeessa, saas nähdä.

Jedillä rupee luoksari oleen ihan jees, jää hienosti odottaan ja malttaa odottaa käskyä. Pinkoo lujaa kun saa luvan ja suurimmalla osasta kerroista tulee jopa ihan suoraan eteen. Pidän pieniä käsiapuja välillä helpottaakseni koirani työskentelyä.
Seuraamisia tehtiin ensin patukan kans, sillä saa mukavan vireennostatuksen aikaseksi ja alo-seuraaminen (ilman juoksuosuutta ja käännöstä oikeaan) menikin ihan mukavasti. Tämän jälkeen vielä pieniä pätkiä ruokapalkalla, eipä niissäkään mitään sen kummempaa. Häiriövarmuuttahan tuo tarvii vähän kaikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti