Sivut

maanantai 11. lokakuuta 2010

Hakuilua (ja vähän myös tokoilua)

Ensinnä vaikka tuo hakuilu. Eilen meillä oli siis hakutreenit matkavaarassa, Roopelle tehtiin kaks pistoa, molemmat vissiin viiteenkymppiin. Aluksi lähti hyvin mutta kaarsi maalimiehen jäljille ja niitä pitkin sitten löysi. Varjo-porokoira halusi kuitenkin myöskin osansa molarista ja meni räyskyttämään yhdessä Roopen kanssa :D Roope ei onneksi ottanut itseensä vaikka joutuikin jakamaan löytönsä.
Toinen ukko menikin sitten oikein hyvin, lähti suoraan, lopussa teki pikku siksakin ennenku sai hajun. Ihanaa ku tuolla on nykyään niin hirveä into hakuiluun :)

Sitten ne tokoilut joista vaan pääpiirteittäin koska empä taas muista mitä kaikkea ollaan tehty.
Ainaki meillä oli feikki-koe Saran kanssa joku päivä viimeviikolla. Reps oli taas ihan hirveessä vireessä, ja kaikki liikkeet oli päällisin puolin ihan kivannäkösiä vaikka sähläystä ja siitä johtuvaa koiran rauhottelua oiski saanu olla vähemmän. Liikkeestä istuminen ei onnistunu TAASKAAN, pikkuperkele ilmeisesti oppi ettei sitä muka tarvii palkattomana tehä. Feikkikokeen jälkeen toivon mukaan ymmärsi ettei asianlaita ole suinkaan näin. Tehtiin aika monta seuruuta palkatta + liik.istuminen jotenka luultavasti asia tuli selväksi. Ja tunnari onnistu täydellisesti(!)vaikka virettä olikin enemmän ku laki sallii.
Hoksasin tässä joku päivä myös sellasen asian että ruudun virittelysanalla "ruo" koira menee ruudun etunurkkaan merkille, voi jes. Elikkä virittelysanaa vaihtamaan, joka on tällähetkellä "töks" ja tuntuu toimivan. Jos en sano mitään virittelyksi niin koira menee kyllä keskelle ruutua nätisti mutta ruudun bongaamiseen menee kauemmin. Eli tässä olis kaks viikkoa aikaa ehdollistaa tuo uus sana ennen koetta, hehheh. No, sanon tuon uuden kokeessa oli se ehdollistettu eli ei. Eipäkai siitä haittaakaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti