Sivut

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Heureka-elämykset on ihania

Käytiin sitten vielä eilen illalla tuossa koekentällä treenaamassa sitä ruutua. Matkaa n. 30m ja ruutumerkkeinä tuollaset tavan oranssit kartiot. Kuten arvata saattaa niin kyllähän se nyt osataan, ei mitään ongelmaa. Hehheh :)) Siinä sitten pähkäilin että mikä helvata siinä koetilanteessa on, ja päädyin muutamaan eri vaihtoehtoon:

a)Koira tunnistaa koetilanteen eikä siksi mene
b)Koira ottaa häiriötä kehänauhasta joka siis kulkee siinä vierellä koko matkan ruutuun juostessa(ruutu on kulmassa)

Vaihtoehtoa A hetken mietittyäni päädyin kuitenkin tulokseen jotta se se ei ainakaan ole, Roope on kuitenkin bongannu ruudun liki kaikissa kokeissa, paineesta johtuen se on vaan jäänyt kulmamerkille. Ja viime möllitokoissa se menikin ruutuun. Ja noissa kokeissa joissa Roope on bongannu ruudun muttei oo mennyt sisälle tarpeeksi vähillä käskyillä, ei oo koskaan ollu kehänauhaa vaan ne on ollu sisäkokeita (=koira paineessa). Ulkokokeissa taas on aina ollu kehänauhat eikä Roope oo ees tajunnu koko ruutua vaan lähteny juoksemaan nauhoja päin. Eilisessäkin kokeessa meni kyllä hienosti ruutuun kun vaan tajusi missä se on.
Päädyin siis vaihtoehtoon B ja rupean treenaamaan kehän kanssa, ihanaa TYÖTÄ! Kova hommahan siinä on ja nauha + nauhan pidikkeet pitäis jostain kössiä ensin, mutta ei auta. Jos se on ainoa keino saada tää toimimaan niin sitten me tehdään niin.

Tänään aamulla käytiin tuossa lähikentällä treenaamassa ohjattua uusilla, koiran nähtävillä alustoilla. Oi vitsi miten taitava tuo onkaan! "Merkin" ja alustojen suhde on 5 ja 3m, merkki on siis viiden metrin päässä minusta ja alustoista, alustat on kolmen metrin välein. Lähti haluttuun suuntaan nopeeta ja tuntu tosi innokkaalta. Ainoostaan ensimmäisen "oikeen" meni lopulta keskimmäiselle, arpoi ensin muutaman kerran kumman valitsee mutta keskimmäinen vei lopulta voiton. Annan tuon kumminkin anteeksi, tätä ei olla treenattu pitkään aikaan. Seuraavat oikeet tekikin tosi nätisti. On se vaan hieno koira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti