Sivut

perjantai 5. elokuuta 2011

Se ois vissiin ohjatun kapuloita hommaamaan

Roope pääsi eilen tekemään pitkästä aikaa ohjattua, tälläkertaa vuorossa oli lähetys oikealle. Ensin tehtiin vähän merkkiä niin että koira näki "kapuloiden" olevan paikoillaan, meillä on siis edelleen kaksi kiveä ja vain yksi kapula mukana treeneissä.
Roope on ruvennut nykyään kuuntelemaan huomattavasti paremmin kuin ennen, mitä sille lähettäessäni sanon, ja eilenkin lähti oikein nätisti sinne minne oli tarkoituskin. Meinasin ensin tehdä vielä yhden vasempaan mutta jätin sitten kuitenkin toiseen kertaan, tuo yksi meni niin hienosti.
Merkiltäkään ei yrittänyt kertaakaan varastaa suoraan kapulalle, tätäkin on nimittäin välissä tapahtunut. Merkit muutenkin on (tai ainakin vielä eilen oli, katsellaan seuraavalla kerralla mikä on senhetkinen tilanne ;) tosi hienoja, Roope selvästikin tajuaa mikä on homman nimi. Läheltä lähetettynä lähtee laukalla mutta pudottaa nopeasti ripeään raviin. Kauempaa (n. 10 metriä ja tätä kauempaa) laukkaa koko matkan, olen tyytyväinen!
Tehtiin vielä muutama ruutukin, ensin alustalla ja sitten pari lähetystä ilman alustaa kun se sijoittautuminen keskelle oli viime ruututreeneissä vähän hakusessa. Roopella on huono tapa kaartaa keskelle oikeaa reunaa myöten, ja monesti se sitten jää sinne reunaan eikä kierrä tarpeeksi. Se ei niinkun voi juosta keskelle ja kääntyä paikoillaan. Kyllähän se siellä reunassakin ruudun sisällä on mutta tottakai sieltä on suurempi todennäköisyys joutua nauhojen ulkopuolelle kuin ruudun keskeltä.
Mietin että täytyis varmaan alkaa keksimään jostain ohjatun kapuloita jos me pikkuhiljaa siirryttäis kivistä kapuloihin. Jotenkin hirvittää että sitten se TAAS alottaa sen keskelle juoksemisen kun kylläkai se näissä nykyisissä treeneissä erottaa kapulan kivestä, ja sittenkun kaikki objektit on samanlaisia niin sitten se juoksee taas miten sattuu. Näh, en tiedä.
Niin ja meillähän on muuten koe 13.8, katsellaan josko se toinen ykkönen tulis sitten sieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti