Sivut

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

"Ennakoi, tiedät kyllä miksi."

Mun koirat ei ennakoi mutta toi oli ihan pakko laittaa. Ellette ole kuulleet tuota niin se on LIIKENNETURVAMAINOKSESTA.

Treenasimme eilen hienossa seurassa ala-asteen pihalla jota ei (ihanaa) ollut aurattu. Siinäpä sitten rämmit kinoksessa koiraa seurauttaessa, hyvää treeniä (ohjaajalle). Ruutu saatiin onneksi katokseen, valitettavasti Roopelle on lievähköjä havainnointivaikeuksia ruudun suhteen kun se on tuolla "piilossa".

Ensin siis ruutua, sanoin virittelysanan niin koira katsahtaa maahan, sanon uudestaan niin katsahtaa maahan toisen kerran. No mutta minäpä lähetin sen kuitenkin ja mitä se tekee, jää siihen kohtaa HAISTELEEN mihin katsahti. No minäpä lähetin uudestaan, meni vähän eteenpäin haistelupaikaltaan silleen HÄH OLEN JO SIELLÄ, käskin vieläkin ja sitten se vissiin meni sinne. Liian taakse, mutta ehkä se on parempi kuin entinen liian eteen. Tehtiin tätä vielä muutamaan otteeseen ja ilmeisesti ruutua on tehtävä melkeen joka toinen päivä ettei se unohdu. En halua että se unohtuu, nyt kun se sen vihdoin osaa.

Tässä välissä liikkuroin Hukkaa ja haukutin Roopea Hukan iloksi kun Sara treenasi sitä.

Sitten Repe sai (huom SAI) tehdä tunnaria. Ekana haisteli oman tosi hyvin mutta jäi taas häntä heiluen tikuille ONKS TÄÄ OIKEE HEI ja alkoi haisteleen jo muita kunnes kehuin niin toi oman mulle. Tehtiin vielä toisen kerran ja nytpä olikin kympin suoritus, ei tainnut koira tajuta ei se sitä muuten olis tehnyt. Sitten vielä jotain istumisia, istuu jo ihan kivasti ei siis jää enää seisoon, maahanmenoissakin tosin meinaa istua mutta nyt en jaksa siihen puuttua (siis tehdä myös maahanmenoja istumisten välissä), kuhan istuu nyt vain.

Urpo teki seuraamista jossa se onkin kehittyny huimasti. Saan jo vähän liikuttaa myös koiranpuolesta kättä ja käännökset menee tosi hyvin varsinkin paikoilteen (askelsiirtymiä siis). Seiso, istu ja maahan alkaa erottua jo ihan hienosti, vielä en niitä kuitenkaan uskalla yhdistää seuraamiseen. Luoksetulo on muuten tosi hyvä mutta loppuun pitää saada vauhtia lisää, vauhtitreeniä siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti